Tel. 937 411 030 · Fax 937 411 265 · cbrossa@cresidusmaresme.com
Els residus municipals 
El Consorci 
El Centre Integral de Valorització de Residus 
Emissions i Energia 
Premsa 
Contacta 
Perfil del Contractant 
Tràmits i gestions 
Avís legal i política de privacitat 
NOTÍCIES << tornar
18/07/2016
La Federació de Municipis Etihad Baladiet Al Dahiad (Beirut) visita el Consorci i la depuradora d’aigües
Han pres nota de les infraestructures i dels models de gestió

La delegació de la Federació de Municipis Etihad Baladiet Al Dahiad, de la República del Líban, ubicada al sud est de Beirut, ha visitat les instal·lacions de la EDAR del Consell Comarcal del Maresme i la Planta del CTRSU del Maresme, per prendre nota de la infraestructura i del model de gestió d’ambdues instal·lacions de la nostra comarca.

La delegació libanesa ha estat rebuda per Josep Triadó, membre de la Junta General del CTRSU del Maresme, Conseller Delegat de Medi Ambient del Consell Comarcal del Maresme y alcalde de Premià de Dalt, acompanyat pel director de Serveis de Medi Ambient del CCM, Fernando Cabello, i pel director del Consorci, Carles Salesa.

Aquesta delegació de la Federació de Municipis del sud est de Beirut, (Etihad Baladiet Al Dahiad) tenen molt interès a poder construir infraestructures al seu territori, tant de tractament de residus com d’aigües residuals, motiu pel qual aquests dies estan visitant diferents instal·lacions del País.

Aquesta Federació esta formada de diverses ciutats i municipis amb una àrea demogràfica de prop de 2.000.000 d’habitants, i geogràficament està a tocar de l'aeroport internacional Rafiq Hariri, amb la carretera de l'aeroport que passa per aquest territori. Abans del conflicte entre Israel i el Líban del 2006, aquesta era una zona residencial, així com una zona comercial amb botigues i centres comercials.

Ara que aquest territori està en fase de reconstrucció després del conflicte de 2006,  una de les principals preocupacions dels seus governants és la correcta gestió dels residus i de l’aigua, i tot i ser conscients que han de començar de zero, estan visitant instal·lacions que ja funcionen i que per a ells, segons han declarat, “són un model de referència al qual ens agradaria emmirallar-nos”.

La delegació libanesa ha estat encapçalada per Mohamad Dergham, President de Etihad Baladiet Al Dahiah, Jaafar Moussa, enginyer i consultor libanès, Hassan Mansour, consultor d’empreses constructores i infraestructures, Mohamad Hage, director de l’agència de desenvolupament local, i Abbas Zahreddine, enginyer libanès afincat a Catalunya i que col·labora en projectes de desenvolupament al seu País.

Notícia del Servei de Comunicació del CTRSU Maresme // Fotografies de Marga Cruz

 
 
Carrer de la Teixidora, 83, 08302 Mataró (Barcelona)
Tel. 937 411 030 · Fax 937 411 265
cbrossa@cresidusmaresme.com

[Web creada per Duma Interactiva]