Tel. 937 411 030 · Fax 937 411 265 · cbrossa@cresidusmaresme.com
Els residus municipals 
El Consorci 
El Centre Integral de Valorització de Residus 
Emissions i Energia 
Premsa 
Contacta 
Perfil del Contractant 
Tràmits i gestions 
Avís legal i política de privacitat 
NOTÍCIES << tornar
26/11/2020
Comencen els treballs de construcció del Parc Circular Mataró-Maresme
Aquesta setmana s'han dut a terme les tasques de replanteig de la parcel·la, al polígon Mata-Rocafonda de Mataró
Aquesta setmana s'han iniciat els treballs de construcció del nou Parc Circular Mataró-Maresme a la parcel·la situada al polígon industrial Mata-Rocafonda de Mataró. En concret, s'han dut a terme les visites preceptives per aixecar l'acta de replanteig de la finca i s'hi han instal·lat les casetes d'obra que permetin començar els treballs de construcció de la primera fase del Parc, un espai pioner a Europa que convidarà a la ciutadania a reparar i reutilitzar per evitar la generació de residus amb assessoraments, tallers, xerrades i actuacions d’inclusió social de col·lectius desafavorits

Subvenció de 4 milions d'euros 

L'inici dels treballs del Parc han coincidit en el temps amb l'atorgament, per part de la Generalitat, d'una subvenció per valor de 4 milions d'euros. Així, dimarts passat el Consell Executiu aprovava autoritzar l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) a donar aquesta subvenció directa al Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme -promotor del Parc- per implantar, dins d'aquesta primera primera fase de l’equipament,  la gestió dels residus voluminosos municipals.  En concret, la subvenció de l’Agència de Residus de Catalunya servirà per adaptar les instal·lacions, posar en marxa la maquinaria i els equipaments necessaris per al funcionament de l’activitat, aplicant criteris d'innovació i solucions tecnològiques avançades. Així, la nova instal·lació de gestió de residus voluminosos d'origen municipal estarà dividida en dues parts segons si els residus han sigut recollits al carrer o mitjançant porta a porta domiciliari. Amb els primers residus només es pot realitzar un triatge per al reciclatge per tal de recuperar-ne els materials, mentre que amb els segons s'aplicarà una gestió que permeti la reutilització, mitjançant venta de segona mà, del màxim d'articles.

La maquinària finançada permetrà realitzar un triatge de materials totalment automatitzat, utilitzant sistemes de reconeixement amb intel·ligència artificial, per tal de maximitzar l'aprofitament de materials i la reducció de residus que acabin incinerats. Aquesta és una tecnologia d'última generació que recentment s'aplica al flux de residus i amb la que s'espera poder tractar una gran quantitat de residus, i un triatge d'alta qualitat. Aquesta serà la primera planta a Catalunya i a Espanya a utilitzar aquesta tecnologia pel flux de residus voluminosos.
 
 
Carrer de la Teixidora, 83, 08302 Mataró (Barcelona)
Tel. 937 411 030 · Fax 937 411 265
cbrossa@cresidusmaresme.com

[Web creada per Duma Interactiva]