Tel. 937 411 030 · Fax 937 411 265 · cbrossa@cresidusmaresme.com
Els residus municipals 
El Consorci 
El Centre Integral de Valorització de Residus 
Emissions i Energia 
Premsa 
Contacta 
Perfil del Contractant 
Tràmits i gestions 
Avís legal i política de privacitat 
NOTÍCIES << tornar
20/11/2018
El Consorci impulsa la instal·lació de Neveres Solidàries amb els aliments al Maresme
Els electrodomèstics es posen a l'abast de tothom que hi vulgui participar per deixar-hi excedents alimentaris que poden ser aprofitats per qualsevol persona
En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme ha anunciat que impulsarà, en col·laboració amb l'Agència de Residus de Catalunya, la instal·lació de neveres solidàries amb els aliments a la comarca. Aquestes neveres es posen a l'abast de tothom que hi vulgui participar per deixar-hi excedents alimentaris que poden ser aprofitats per qualsevol persona, amb independència de la seva situació socioeconòmica, garantint la confidencialitat dels usuaris. La intenció del Consorci és començar a desplegar les neveres en tres punts diferents del Maresme, establint els acords i complicitats necessaris amb les entitats i voluntaris i voluntàries encarregats de mantenir el servei en perfectes condicions. 

Actualment, Catalunya té sis 'neveres solidàries amb els aliments' on deixar excedent d'aliments, que es troben als barris de Sant Andreu, el Clot i l'Eixample de Barcelona, a la Seu d'Urgell, a Manlleu i a Vila-seca. La de l'ateneu l'Harmonia, a Barcelona arriba a recaptar d'entre 6.000 i 7.000 quilos de menjar al mes. A dins de la nevera hi ha làctics, verdures, fruita i, fins i tot, carn. Les neveres formen part d'una xarxa desplegada des de fa 3 anys en diferents punts de l'Estat, amb l'objectiu de donar valor als aliments i tenir la possibilitat de compartir-los i no malbaratar-los.

Cada any a Catalunya es llencen 262.471 tones d'aliments sòlids que es podrien aprofitar en llars, restaurants, bars, càterings i comerços, i que equivalen a les necessitats alimentàries de mig milió de persones durant un any. Es calcula que en torn a un 40% dels aliments que es produeixen a nivell mundial acaben a les escombraries, pel seu aspecte, perquè estan aprop de caducar o per errades de càlcul a l'hora de confeccionar menús. Molts d'aquests aliments s'acaben convertint en residus quan, en realitat, són valuosos recursos perfectament aprofitables.

Més informació sobre el projecte Neveres Solidàries amb els aliments a:
www.neverasolidaria.org
Agència Catalana de Seguretat Alimentària

 
 
 
Carrer de la Teixidora, 83, 08302 Mataró (Barcelona)
Tel. 937 411 030 · Fax 937 411 265
cbrossa@cresidusmaresme.com

[Web creada per Duma Interactiva]