Tel. 937 411 030 · Fax 937 411 265 · cbrossa@cresidusmaresme.com
Els residus municipals 
El Consorci 
El Centre Integral de Valorització de Residus 
Emissions i Energia 
Premsa 
Contacta 
Perfil del Contractant 
Tràmits i gestions 
Avís legal i política de privacitat 
La Festa del Reciclatge acosta als més petits el valor de la sostenibilitat

Molts nens i nenes es van apropar aquest dissabte a  la Festa del Reciclatge, una iniciativa del Consorci per al tractament de residus sòlids urbans del Maresme dins el projecte ‘Mataró, ciutat de valors’ que dedica aquest mes de maig a la sostenibilitat.

Els més petits han pogut aprendre com s’ha de reciclar de manera correcta mentre saltaven dins d’un inflable gegant cedit per l’Agència de Residus de Catalunya.  “Volem que els nens passin una bona estona i alhora aprenguin com millorar el medi ambient a partir del reciclatge”, ha explicat David Martínez, tècnic del Consorci.

La festa també ha comptat amb diferents tallers.  El primer, sota el títol de ‘Consumidor Responsable’ proposava  als nens fer una compra a un supermercat. Cada producte té una puntuació en funció del grau de sostenibilitat. A l’hora de passar per caixa, un tècnic mostra als petits compradors quants punts tenen i com poden rebaixar-los apostant per altres tipus de productes més sostenibles.

“És una manera divertida amb la qual poden aprendre a fer una compra sostenible, generant menys residus i sent consumidors més responsables”, afirma en Jordi Pou, cap del projecte Lavola, empresa encarregada dels tallers.

Els més atrevits també han pogut fer experiments, com ara separar residus amb un imant, amb un garbell o descobrir com el vapor d’aigua pot produir l’energia suficient per fer avançar un vaixell damunt l’aigua. “Amb aquests experiments els ensenyem, a petita escala, com funciona la tecnologia que aplica el Consorci en el tractament de residus”, assegura Pou.

Els nens i nenes que tenien ganes de pintar, han tingut l’oportunitat de participar al taller ‘Fem l’animal’ on han re-utilitzat tubs de paper higiènic per transformar-los en divertits animals mentre un tècnic els comentava el procés de reciclatge del paper.

Tots els participants a la festa han rebut, a més, material divulgatiu del Consorci, com ara llibretes, llapis, colors, punts de llibre i un díptic informatiu sobre el reciclatge.
 
             Explicació sobre el reciclatge (Foto: M.Cruz)              Inflable del reciclatge dels residus (Foto: M.Cruz)
 
          Taller "Consumidor Responsable" (Foto: M.Cruz)                        Taller "Fem l'animal" (Foto: M.Cruz)
 
              Taller "Fem experiments" (Foto: M.Cruz)     Gran participació de la Festa del Reciclatge (Foto: M.Cruz)
                                 
                                  
Notícia publicada el 26 de maig de 2014.
                                 
 
Carrer de la Teixidora, 83, 08302 Mataró (Barcelona)
Tel. 937 411 030 · Fax 937 411 265
cbrossa@cresidusmaresme.com

[Web creada per Duma Interactiva]