Tel. 937 411 030 · Fax 937 411 265 · cbrossa@cresidusmaresme.com
Els residus municipals 
El Consorci 
El Centre Integral de Valorització de Residus 
Emissions i Energia 
Premsa 
Contacta 
Perfil del Contractant 
Tràmits i gestions 
Avís legal i política de privacitat 
El Maresme estrena un nou sistema de reciclatge de càpsules monodosi de begudes

  • L’objectiu és el reciclatge integral, tant dels materials que composen la càpsula com del residu orgànic del seu interior.

  • El sistema de recollida permet reciclar tant les càpsules d’alumini, de Nespresso, com les de plàstic, de Nescafé Dolce Gusto.

  • Les deixalleries del Maresme seran els punts de recollida de les càpsules usades, les quals seran centralitzades després al Centre de Tractament de Mataró.


Mataró, 27 de juny de 2012.—  Els municipis del Maresme, a través del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme i el Consell Comarcal del Maresme, conjuntament amb l’empresa Nestlé, han posat en marxa la xarxa de recollida i posterior reciclatge de les càpsules monodosi de begudes. La legislació actual no permet que aquests tipus de residus es dipositin en els contenidors grocs i, en conseqüència, les deixalleries del Maresme, es convertiran en els centres de recollida dels mateixos.

Cada deixalleria tindrà dos contenidors de 120 litres, un per a càpsules d’alumini (Nespresso) i l’altre per a les de plàstic (Nescafé Dolce Gusto). Una vegada recollides, aquestes es traslladaran al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, que actuarà com a Centre logístic.

Mensualment, Nestlé es farà càrrec del trasllat de totes les càpsules d’alumini i plàstic que s’hagin recollit fins les diferents plantes de reciclatge en les quals es tractaran. Com a resultat, es podran reciclar per separat els materials que composen la càpsula i obtenir compost de qualitat a partir del marro del seu interior.

El sistema de recollida selectiva de càpsules va ser pioner a Suïssa. A Catalunya, es va iniciar fa un any a Barcelona i la seva Àrea Metropolitana. El Maresme es converteix, amb aquests acords, en un dels primers territoris on s’implanta aquest  sistema de reciclatge de càpsules de begudes monodosi. Sens dubte, la seva posta en marxa suposa una extensió del servei públic de les deixalleries i una millora tant per a la gestió sostenible de residus, como per a la promoció d’actituds responsables i de bones pràctiques dels consumidors.

 

Tret de sortida al nou sistema de recollida i posterior reciclatge de càpsules monodosi. (Foto:M.Cruz)


 

Carrer de la Teixidora, 83, 08302 Mataró (Barcelona)
Tel. 937 411 030 · Fax 937 411 265
cbrossa@cresidusmaresme.com

[Web creada per Duma Interactiva]