Tel. 937 411 030 · Fax 937 411 265 · cbrossa@cresidusmaresme.com
Els residus municipals 
El Consorci 
El Centre Integral de Valorització de Residus 
Emissions i Energia 
Premsa 
Contacta 
Perfil del Contractant 
Tràmits i gestions 
Avís legal i política de privacitat 
El Consorci per al Tractament de Residus organitza la segona visita d'alcaldes i regidors a les noves instal·lacions

Diversos alcaldes i regidors del Maresme van visitar dissabte les instal·lacions del nou Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme acompanyats per l’alcalde de Mataró, Joan Mora, president del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme; i per la segona tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Mataró, Núria Calpe.

Entre ells hi havia l’alcalde de Caldes d’Estrac, Joaquim Arnó, i diversos regidors i tècnics d’Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Cabrera de Mar, Caldes, Masnou, Òrrius, Sant Andreu de Llavaneres, Santa Susanna i el Consell Comarcal del Maresme.

Aquesta és la segona visita que organitza el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme amb els representants dels Ajuntaments consorciats per tal de donar a conèixer les noves instal·lacions del Centre, on destaca la nova Planta de Tractament de la fracció resta.

L’objectiu de la instal·lació és el tractament de la fracció resta per a recuperar tots els materials aprofitables, inclosa la matèria orgànica, i derivar el rebuig combustible d’aquest tractament cap a la planta incineradora, que també ha estat objecte de diferents millores per tal d’adequar-la al nou rebuig combustible a tractar.

Aquestes noves instal·lacions permeten obtenir noves fonts d’energies renovables, que complementen l’energia obtinguda en la incineració i la metanització (obtenció de biogàs a partir de la matèria orgànica) amb la coberta solar fotovoltaica més gran del Maresme i l’aportació de calor a la xarxa municipal de District Heating and Cooling coneguda com a Tub Verd.

El nou Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme té la virtut de reunir en una mateixa instal·lació un amplíssim ventall de processos, donant compliment als principis de proximitat i suficiència, i constituint alhora una instal·lació de referència internacional.


Foto del grup que va visitar les instal·lacions de la planta dissabte passat. Foto: M.Cruz

Carrer de la Teixidora, 83, 08302 Mataró (Barcelona)
Tel. 937 411 030 · Fax 937 411 265
cbrossa@cresidusmaresme.com

[Web creada per Duma Interactiva]