Tel. 937 411 030 · Fax 937 411 265 · cbrossa@cresidusmaresme.com
Els residus municipals 
El Consorci 
El Centre Integral de Valorització de Residus 
Emissions i Energia 
Premsa 
Contacta 
Perfil del Contractant 
Tràmits i gestions 
Avís legal i política de privacitat 
EL SECTOR DELS RESIDUS GENERA OCUPACIÓ AL MARESME

En un context de crisi global el Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme està en procés d‘augmentar la seva plantilla en un 60% respecte a finals de 2009. Això vol dir que una trentena de persones han entrat a treballar darrerament, o estan a punt de fer-ho, a les noves instal•lacions del Centre. Es tracta d’una aposta ferma que ha fet el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme (format pels Ajuntaments de la comarca, el Consell Comarcal del Maresme i la Diputació de Barcelona) en el marc de les noves infraestructures del Centre que s’estan posant en marxa i a través de les empreses concessionàries de la seva explotació.

A més, una desena d’aquestes persones han estat contractades gràcies a la formació específica i expressa que van rebre a l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM).

Pel que fa al total d’incorporacions n’hi ha de perfils diversos: des de personal qualificat en enginyeria fins a operaris que treballaran a les cabines de triatge i separació. Tots ells perfils imprescindibles a les noves instal•lacions del Centre que vam inaugurar aviat farà un any.

En aquests moments, cal apostar en sectors vinculats al medi ambient i a les energies renovables. Són nous sectors productius amb moltes possibilitats i capaços de generar ocupació des d’una perspectiva transversal. Ho estem experimentant al Centre Integral de Valorització de Residus, on haver apostat per incorporar nova tecnologia ha generat nova ocupació, un 60%, que no és poc.

Carles Salesa, director tècnic del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme

Article publicat a Tribuna Maresme el juliol de 2011
Carrer de la Teixidora, 83, 08302 Mataró (Barcelona)
Tel. 937 411 030 · Fax 937 411 265
cbrossa@cresidusmaresme.com

[Web creada per Duma Interactiva]