Tel. 937 411 030 · Fax 937 411 265 · cbrossa@cresidusmaresme.com
Els residus municipals 
El Consorci 
El Centre Integral de Valorització de Residus 
Emissions i Energia 
Premsa 
Contacta 
Perfil del Contractant 
Tràmits i gestions 
Avís legal i política de privacitat 
El president del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, Joan Antoni Baron, presenta el Congrés Recuwatt que es farà el 24 i 25 de març a l'Auditori-Tecnocampus de Mataró

Hi assistiran més de 300 persones vinculades al sector dels residus d’arreu d’Europa en unes sessions on hi participaran 28 ponents i 7 moderadors

Els professionals europeus de la gestió de residus municipals tindran com a punt de referència Mataró els dies del Congrés

El president del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme i Alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, ha presentat aquest dijous al matí al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme el Congrés Recuwatt (Reciclatge i Energia) que se celebrarà a l’Auditori-Tecnocampus de Mataró del 24 al 25 de març.
Un congrés que neix amb la voluntat d’esdevenir una trobada internacional de referència entre professionals del sector públic i privat vinculats a la gestió de residus i la valorització energètica. A dia d’avui més de 300 persones vinculades al sector dels residus d’arreu d’Europa ja han confirmat la seva assistència en un programa de sessions on hi participaran 28 ponents i 7 moderadors de 10 països diferents.

Baron ha destacat la importància de la trobada ja que situa la comarca del Maresme i la seva capital, Mataró, al centre del debat sobre la gestió dels residus municipals a Europa, pel “nivell de coneixement i experiència tant de ponents com d’assistents que tindrà el Congrés”. A més ha afegit que “estem en un marc legal on prima la valorització energètica, al final de tot un procés previ, però sempre per davant de l’eliminació en un abocador. Tot això són elements prou importants per reunir-nos amb experts internacionals d’arreu d’Europa”. A més, pel president del Consorci per al Tractament de RSU del Maresme “apostar per la valorització energètica no contradiu les polítiques de reciclatge com ha quedat demostrat al Maresme”.

Baron ha detallat que l’acompanyaran en la inauguració del Congrés el proper dia 24 a l’Audtitori-Tecnocampus de Mataró la Secretaria d’Estat de Canvi Climàtic, Teresa Ribera, i el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost.


Una trobada que permetrà reflexionar sobre les necessitats del nou marc legal

Cal recordar que la nova Directiva Marc de Residus (Directiva 2008/98/CE) marca una fita legal i estratègica en la gestió de residus a la UE. Els objectius i determinacions de la Directiva generen un moment crucial per al nou plantejament legal derivat de la seva transposició, així com per a l’elaboració i revisió dels plans i programes nacionals i autonòmics corresponents.

Per això, el Congrés pretén obrir un debat objectiu i professional al voltant de tots els aspectes relacionats amb la gestió dels residus, emfatitzant les circumstàncies de tot tipus que es plantegen al voltant de la valorització energètica a Espanya i Europa.

Un programa de dos dies conformat per set blocs amb experts de prestigi europeu

El President del Consorci ha destacat també el caràcter pioner de les trobades, tant a nivell català com estatal per la seva especificitat. També ha detallat els set blocs del programa:

Bloc I: El nou marc legal i la gestió de residus
Bloc II: El Canvi climàtic i la gestió de residus
Bloc III: Perspectiva energètica de la gestió de residus
Bloc IV: Diferents situacions a Europa
Bloc V: Complementarietat de la valorització energètica en un sistema de gestió de residus
Bloc VI: Valorització energètica i societat
Bloc VII: Valorització energètica eficient

S’han explicat a més el conjunt d’activitats paral•leles del Congrés, com són, entre d’altres, el dia 23 la recepció que tindrà lloc a l’Ajuntament de Mataró amb una visita modernista de la ciutat, i el dia 25 ja després de la cloenda oficial del Congrés, una visita al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme.
Per a més informació del programa i entitats patrocinadores i col•laboradores podeu visitar la pàgina web www.recuwatt.comNotícia publicada el 10 de març de 2011Carrer de la Teixidora, 83, 08302 Mataró (Barcelona)
Tel. 937 411 030 · Fax 937 411 265
cbrossa@cresidusmaresme.com

[Web creada per Duma Interactiva]