Tel. 937 411 030 · Fax 937 411 265 · cbrossa@cresidusmaresme.com
Els residus municipals 
El Consorci 
El Centre Integral de Valorització de Residus 
Emissions i Energia 
Premsa 
Contacta 
Perfil del Contractant 
Tràmits i gestions 
Avís legal i política de privacitat 
Comencen les proves en càrrega de la nova planta de RESTA del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme

Quan funcioni a ple rendiment la nova planta tractarà 190.000 tones anuals de fracció  RESTA

Des de dilluns al matí han començat les proves de totes les instal•lacions menys les de la digestió anaeròbica previstes per a més endavant

Dilluns al matí un camió amb facció RESTA del Masnou va ser el primer en descarregar al fossar de la nova nau on han començat les proves en càrrega. Aquesta nova planta de RESTA permetrà que la fracció resta que arribi al Centre Integral de Valorització sigui sotmesa primer, a un tractament mecànic mitjançant el qual se separaran i es classificaran els materials recuperables (paper, metalls, plàstics, vidre, etc.). D’altra banda, a mesura que les noves instal•lacions vagin entrant en funcionament els residus orgànics que puguin ser presents en la barreja inicial que arriba al Centre se sotmetran a un tractament biològic per aprofitar el biogàs que generen i produir energia elèctrica, per una banda, i obtenir un compost final amb el residu estabilitzat per l’altra. Fins aquesta mitjanit passada s’havien ja tractat més de 23 tones de fracció resta (23,700).

Les noves instal•lacions acullen diferents estacions de transferència


El Centre també inclou una línia de tractament de residus voluminosos (sofàs, mobiliari, etc.) i diferents estacions de transferència per a les fraccions recollides selectivament (restes de menjar, vidre, envasos i paper i cartró) per tal de tenir menys transports fins als recuperadors finals i fer així més sostenible la recollida a tota la comarca.

Cal recordar a més que està en fase de millores la Planta de Recuperació Energètica (incineradora) annexa a la planta de pretractament, per poder adaptar-se a les necessitats del nou tipus de residu tractat que hagi de ser valoritzat energèticament. Està previst que la L1 de la Planta de Recuperació Energètica entri de nou en funcionament a finals d’aquest mes.
Foto del primer camió descarregant al nou fossar.
Notícia publicada el 9 de març de 2011

Carrer de la Teixidora, 83, 08302 Mataró (Barcelona)
Tel. 937 411 030 · Fax 937 411 265
cbrossa@cresidusmaresme.com

[Web creada per Duma Interactiva]