Tel. 937 411 030 · Fax 937 411 265 · cbrossa@cresidusmaresme.com
Els residus municipals 
El Consorci 
El Centre Integral de Valorització de Residus 
Emissions i Energia 
Premsa 
Contacta 
Perfil del Contractant 
Tràmits i gestions 
Avís legal i política de privacitat 
TEMP D'EXCESSOS

Les festes de Nadal són dies en què es produeixen alguns excessos com menjar més del compte o practicar un consumisme que durant l’any no tenim tan descontrolat. En l’àmbit dels residus la situació no és massa diferent i cal prendre’n consciència.
 
Cal tenir clar que el valor d’un regal no és proporcional a l’estona que haurà de dedicar la persona que l’ha rebut a desembolicar-lo. Fer un consum responsable també vol dir no premiar aquelles empreses que opten per embalatges desproporcionats i absurds, tan sols així deixarem d’incentivar unes pràctiques comercials que tenen una víctima clara: els contenidors de recollida selectiva, especialment el d’envasos i el de paper/cartró.
 
És massa la gent que s’atabala amb tants embolcalls, caixes i paquets. A més, com que no sempre són fàcils de plegar, opta per abandonar-los just al costat dels contenidors. Aquesta pràctica és incívica i en cap cas afavoreix el reciclatge, ja que tots els residus que estan fora dels contenidors mai seran reciclats.
 
També aquestes dates moltes persones llençaran petits electrodomèstics o objectes d’electrònica que quedaran obsolets després de rebre’n de nous. Hem de recordar que tots aquests objectes cal portar-los a la deixalleria i no tirar-los al primer contenidor de resta que trobem. Una bona activitat per fer tota la família i que pot ser molt pedagògica per als més petits és anar tots plegats a portar aquests vells objectes a la deixalleria.

Vigileu amb els excessos de residus! Bon Nadal i Feliç 2011.

Carles Salesa, director tècnic del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme

Article publicat a Capgros el desembre de 2010
Carrer de la Teixidora, 83, 08302 Mataró (Barcelona)
Tel. 937 411 030 · Fax 937 411 265
cbrossa@cresidusmaresme.com

[Web creada per Duma Interactiva]