Tel. 937 411 030 · Fax 937 411 265 · cbrossa@cresidusmaresme.com
Els residus municipals 
El Consorci 
El Centre Integral de Valorització de Residus 
Emissions i Energia 
Premsa 
Contacta 
Perfil del Contractant 
Tràmits i gestions 
Avís legal i política de privacitat 
La Planta de Recuperació Energètica de Mataró incrementarà la capacitat tèrmica per adequar-se al nou rebuig combustible

Ja s'ha aturat una de les dues línies de la Planta per començar a desenvolupar els treballs de millora

S'incorporarà l'última tecnologia de control de combustió i reducció d'emissions


El Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme ha impulsat un conjunt de millores que permetran augmentar de manera significativa la capacitat tèrmica de la planta de recuperació energètica de Mataró, situada al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme.

 La nova tipologia de residus que arribarà al procés de combustió després de la recollida selectiva per part dels ciutadans, i del pretractament i triatge en planta, ha obligat a incorporar algunes millores per augmentar la capacitat tèrmica de les dues línies que té la Planta de Recuperació Energètica de Mataró.

El poder calorífic previst d'aquest nou rebuig combustible estarà comprès entre 2.600 i 2.800 kcal / kg, significativament més elevat que les 2.000 kcal/ kg actuals. Per aquest motiu, s’ha projectat un increment de la càrrega tèrmica per cada línia del 20%.

 Aquestes millores inclouen l’equipament necessari per l’aprofitament del vapor addicional generat, així com les conseqüents modificacions en l’equipament actual: modificacions en els forns–caldera per adaptar-los al nou residu, millores del sistema de regulació de la combustió, millores en la depuració de gasos i control d’emissions, insonorització de part del procés, millores en el sistema de control central, instal·lació d’un grup electrogen d’emergència, muntatge d’arrencadors de motors, adquisició de recanvis estratègics i instal·lació d’un ascensor i un muntacàrregues.
 
A la Planta es recupera energèticament mitjançant la combustió aquell rebuig de la fracció resta (fracció no recollida selectivament), que no pot ser recuperat a les instal·lacions on es recicla el paper/cartró, plàstics, metalls, vidres, bricks o orgànica. És a dir, aquella fracció dels residus no aprofitable per al seu reciclatge incloent també el rebuig dels residus voluminosos i part del rebuig d’eliminació d’impropis de la matèria orgànica i del procés d’afinament del compost, que suposa fins a un total de 104.500 ton / any.

El Centre estarà en aturada general durant tres setmanes

Per tal d’introduir totes aquestes millores el passat 20 de novembres es va aturar la primera de les línies de la Planta, i el 22 de gener es procedirà a aturar la segona. El Centre estarà en aturada general durant tres setmanes entre finals de gener i inicis de febrer. La posta en marxa en operació amb càrrega al 100% està prevista pel 10 de maig de 2011. Durant el temps que la Planta no pugui treballar a ple rendiment o estigui totalment aturada, el rebuig serà traslladat als abocadors d’Hostalets de Pierola o VacarissesNotícia publicada el 24 de novembre de 2010

Carrer de la Teixidora, 83, 08302 Mataró (Barcelona)
Tel. 937 411 030 · Fax 937 411 265
cbrossa@cresidusmaresme.com

[Web creada per Duma Interactiva]