Tel. 937 411 030 · Fax 937 411 265 · cbrossa@cresidusmaresme.com
Els residus municipals 
El Consorci 
El Centre Integral de Valorització de Residus 
Emissions i Energia 
Premsa 
Contacta 
Perfil del Contractant 
Tràmits i gestions 
Avís legal i política de privacitat 
EL MÓN DELS RESIDUS COM MAI NO L'HAVIES VIST

A l’estiu vam inaugurar el nou Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme. A partir d’aquest hivern us convido a que el coneixeu. I és que aquesta nova instal·lació a més d’aconseguir el màxim rendiment en el pretractament i la valorització energètica dels residus és un nou espai d’aprenentatge. 
Convidem a que gent de totes les edats pugui visitar zones com el circuit de visites amb tòtems i explicacions d’educadors ambientals, els enginys de l’aula ambiental, els vídeos de l’esfera verda o el simulador. Zones que permetran saber què fem a la planta, per què ho fem, com ho fem, què passaria si nó ho féssim i quin ha de ser el nostre paper com a ciutadans en tot el procés. En definitiva conscienciar-nos de la problemàtica dels residus, i quines són les solucions que s’han activat per fer-hi front, tant a nivell col·lectiu com individual.
El Centre sempre ha apostat per obrir les seves portes a tothom qui volgués conèixer millor què s’hi fa, més de 23.000 persones ja ens han visitat des que vam inaugurar la planta. Però volem anar més enllà, a partir d’ara qui  ens visiti (centres escolars, famílies, associacions, entitats, gent gran, etc.) no només podrà veure la planta sinó que podrà passar una bona estona i segurament aprendre alguna cosa més del món dels residus, un àmbit massa sovint ignorat i amagat.
A Mallorca van ser pioners en organitzar espais de tractament de residus, pensats per ensenyar què s’hi fa. Espais que la ciutadania ha fet seus. A Mataró hem fet una aposta pedagògica semblant. Ara us toca a vosaltres, la ciutadania, venir a descobrir aquest nou indret, pensat especialment perquè en gaudiu aprenent coses sobre el món dels residus mentre visiteu un Centre de tractament pioner. I tot això, a tocar de casa vostra.

Carles Salesa, director tècnic del Consorci per al Tractament de Residus Sôlids Urbans del Maresme.
(Article publicat a Capgros, el setembre de 2010)
 
Carrer de la Teixidora, 83, 08302 Mataró (Barcelona)
Tel. 937 411 030 · Fax 937 411 265
cbrossa@cresidusmaresme.com

[Web creada per Duma Interactiva]