Tel. 937 411 030 · Fax 937 411 265 · cbrossa@cresidusmaresme.com
Els residus municipals 
El Consorci 
El Centre Integral de Valorització de Residus 
Emissions i Energia 
Premsa 
Contacta 
Perfil del Contractant 
Tràmits i gestions 
Avís legal i política de privacitat 
L'ESTIU I ELS RESIDUS AL MARESME

En aquests mesos de vacances afortunadament moltes persones trien el Maresme per passar-hi les vacances, ja sigui en segones residències o en les moltes habitacions d’hotel que podem oferir. Una de les conseqüències lògiques que això té és l’augment de residus, ja que a més població més residus generats. Fa anys això comportava que la planta de brossa de Mataró durant els mesos d’estiu no ho podia absorbir tot i necessitava derivar els residus de les poblacions de la Mancomunitat de l’Alt Maresme (Pineda de Mar, Santa Susanna, Malgrat de Mar i Palafolls) cap a l’abocador de Santa Maria de Palautordera. I és que poblacions del litoral del Maresme, amb moltes segones residències o places hoteleres, incrementen més del 50% els residus que generen a l’agost.  Aquest augment es produeix, tot i que a Mataró, al disminuir la població a l’estiu baixa la generació de residus  un 15%.
 
Ara però les coses han canviat i gràcies a que tothom s’està conscienciant que cal fer recollida selectiva, també quan anem de vacances, s’ha reduït molt el número de residus que des del nord de la comarca s’ha de portar a l’abocador. Moltes persones continuen triant el Maresme per descansar o divertir-se a l’estiu, però sí que amb la recollida selectiva són molts menys els residus que acaben al contenidor resta. Si a l’esforç ciutadà, tant l’autòcton com el que ens visita, hi sumem les possibilitats de recuperació de residus que s’estan incorporant al nou Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme, actualment gairebé no necessitem derivar residus l’abocador durant l’estiu.
Cal continuar així perquè a l’estiu els residus no descansen, podem fer vacances de pràcticament tot, però no de recollir selectivament els residus que generem.

Carles Salesa, director tècnic del Consorci per al Tractament de Residus Sôlids Urbans del Maresme)
(Article publicat a Capgros, el juliol de 2010)
Carrer de la Teixidora, 83, 08302 Mataró (Barcelona)
Tel. 937 411 030 · Fax 937 411 265
cbrossa@cresidusmaresme.com

[Web creada per Duma Interactiva]