Tel. 937 411 030 · Fax 937 411 265 · cbrossa@cresidusmaresme.com
Els residus municipals 
El Consorci 
El Centre Integral de Valorització de Residus 
Emissions i Energia 
Premsa 
Contacta 
Perfil del Contractant 
Tràmits i gestions 
Avís legal i política de privacitat 
EL VAPOR QUE ENS APROPA A EUROPA

El nou Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme inclourà diverses fonts d'energia: la solar, el biogàs i la combustió de residus, però no són les úniques. També tindrem una nova forma d'utilització energètica, l'ús directe de la calor que genera el vapor de la combustió en la incineració de residus. 

A Mataró serà possible que bona part dels ciutadans rebin de manera directa els beneficis d'aquesta nova forma d'ús energètic, gràcies a la xarxa de distribució de calor que proporciona el Tub Verd a instal·lacions tan importants per a la ciutat com l'Hospital de Mataró, el Tecnocampus o el complex esportiu municipal El Sorrall, així com a diversos centres educatius. S'aconsegueix així que aquesta calor pugui climatitzar totes aquestes instal·lacions. 

Les millores tecnològiques en aquest sistema de distribució que a casa nostra ha desenvolupat l'empresa pública Mataró Energia Sostenible permet que els usuaris d'aquest espai puguin gaudir d'escalfor a l'hivern però també de fred a l'estiu. 

Les reformes a la incineradora del nou Centre permetran augmentar un 20 % el vapor generat, el qual servirà per escalfar el Tub Verd mentre que la resta continuarà generant electricitat.
Aquesta contribució reforça els beneficis que pot aportar la incineració de manera directa als ciutadans, uns beneficis que són claus en països europeus del centre i el nord del continent on la climatologia és més adversa i estan molt satisfets de veure com els residus que generen els poden ser retornats en forma de calor. 
Una nova forma d'ús de l'energia que ens facilita complir amb els objectius d'efciència energètica i de mitigació del canvi climàtic que ens marca la normativa europea.

Carles Salesa, director tècnic del Consorci per al Tracatment dels Residus Sòlids Urbans del Maresme.

(Article publicat a Capgros, el juny del 2010)

Carrer de la Teixidora, 83, 08302 Mataró (Barcelona)
Tel. 937 411 030 · Fax 937 411 265
cbrossa@cresidusmaresme.com

[Web creada per Duma Interactiva]