Tel. 937 411 030 · Fax 937 411 265 · cbrossa@cresidusmaresme.com
Els residus municipals 
El Consorci 
El Centre Integral de Valorització de Residus 
Emissions i Energia 
Premsa 
Contacta 
Perfil del Contractant 
Tràmits i gestions 
Avís legal i política de privacitat 
La UTE TEM assumeix la concessió del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme

L’entrada de la nova concessionària suposa una injecció de gairebé 30 llocs de treball relacionats amb l’economia verda
 
Un nou filó d’ocupació per a la comarca
L’1 de gener la UTE (Unió Temporal d’Empreses) TEM (Tractaments Ecològics del Maresme) assumeix la concessió del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme per un període de 15 anys.  Amb aquest canvi no solament es mantindran tots els llocs de treball actuals (51) de la incineradora de Mataró,  sinó que s’incrementarà la plantilla fins arribar a la vuitantena de treballadors. Les noves empreses concessionàries implementaran les energies renovables a les noves instal•lacions i això tindrà com a resultat la creació d’una trentena de llocs de treball quan el nou Centre funcioni a ple rendiment.  Una part d’aquesta nova ocupació creada  serà de valor afegit i requerirà de professionals qualificats en el sector de les renovables.

L’empresa mataronina ENG treballarà per al nou centre
Les empreses que assumeixen la concessió són: SUFI SA (38%), VEOLIA PROPETE (38%), CORA TERRA (19%), BKW BIOFRAFTWERKE FURSTENWALDE GMBH(5%). Una empresa vinculada al territori treballarà per a aquesta UTE: la mataronina ENG, que col•laborarà amb els estudis energètics i les millores de la incineradora, així com d’altres tasques vinculades als seus coneixements sobre enginyeria ambiental (tràmits ambientals, projectes antiincendis, i seguiment general del projecte).

La UTE TEM va guanyar el 18 de maig del 2007 el concurs per a realitzar les obres d’ampliació, adequació i explotació d’aquestes instal•lacions propietat del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme. El canvi arriba després de 15 anys en què TRM (Tractament i Revalorització de Residus del Maresme, SA) n’havia estat l’empresa concessionària. La nova concessió contempla tant la realització de les obres d’ampliació i adequació (que ja s’estan realitzant des del 2007), com l’explotació de la incineradora (1 de gener de 2010) i de la nova Planta de Tractament de Resta (segon semestre del 2010).


Notícia publicada el 18 de gener de 2010

Carrer de la Teixidora, 83, 08302 Mataró (Barcelona)
Tel. 937 411 030 · Fax 937 411 265
cbrossa@cresidusmaresme.com

[Web creada per Duma Interactiva]