Tel. 937 411 030 · Fax 937 411 265 · cbrossa@cresidusmaresme.com
Els residus municipals 
El Consorci 
El Centre Integral de Valorització de Residus 
Emissions i Energia 
Premsa 
Contacta 
Perfil del Contractant 
Tràmits i gestions 
Avís legal i política de privacitat 
NOTÍCIES << tornar
19/01/2018
El CTRSUM obtè una subvenció per desenvolupar un programa de prevenció i preparació per a la reutilització de residus municipals
La proposta presentada, “Maresme és més reutilització” va ser la segona millor valorada de totes les candidates i ha aconseguit prop de 45.000€
El Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme (CTRSUM) ha aconseguit una subvenció de prop de 45.000€ de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) per a projectes de prevenció i preparació per a la reutilització de residus municipals. La proposta presentada pel Consorci va ser la segona millor valorada de les 70 opcions candidates, amb una puntuació de 26,30 sobre 30, i es va apropar a la quantia màxima prevista per l’ARC (50.000€)
 
El projecte presentat pel Consorci s’engloba sota el títol “Maresme és més reutilització”, i preveu l’establiment d’un servei de suport i assessorament als ciutadans per tal que es puguin reparar ells mateixos alguns objectes, que els puguin intercanviar o que puguin portar-los a un professional de la reparació o de la compravenda de segona mà. D’aquesta manera es disposaria d’una eina fonamental per a la contribució a la reducció dels residus municipals, tot mantenint el valor de productes i materials encara útils per al seu ús. 
 
El projecte “Maresme és més reutilització” pertany a les accions incloses dins l’anomenada Quarta Generació del CTRSUM, que va un pas més enllà de les actuals prestacions, amb una proposta de valor que permet el desenvolupament de l’Economia Circular, vetllant per l’avanç ambiental i sòcio-econòmic del Maresme, amb nous projectes i noves tecnologies per a maximitzar la recuperació i valorització dels residus.
 
Aquesta activitat, que busca a la vegada l’increment de la implicació i la participació activa de la població del Maresme i facilitar la comunicació entre els ciutadans i el Consorci, està prevista realitzar-la en una parcel·la externa propera a l’actual Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme. El programa preveu un equip humà de tres persones per dinamitzar i gestionar les activitats i un portal web que recollirà tota la informació actualitzada dels serveis i horaris a la població.
 
El CTRSUM ha calendaritzat el procés de creació d’aquest nou servei, que podria començar a funcionar a començaments de 2019. El cost total del programa “Maresme és més reutilització” s’estima en prop de 125.000€.
 
 
Carrer de la Teixidora, 83, 08302 Mataró (Barcelona)
Tel. 937 411 030 · Fax 937 411 265
cbrossa@cresidusmaresme.com

[Web creada per Duma Interactiva]