Tel. 937 411 030 · Fax 937 411 265 · cbrossa@cresidusmaresme.com
Els residus municipals 
El Consorci 
El Centre Integral de Valorització de Residus 
Emissions i Energia 
Premsa 
Contacta 
Perfil del Contractant 
Tràmits i gestions 
Avís legal i política de privacitat 
NOTÍCIES << tornar
14/06/2017
El V Seminari Relagres finalitza amb el compromís de seguir creant espais de treball comuns en benefici de la salut del planeta
Durant dues jornades, més de 250 responsables públics, gestors i altres actors de relleu i decisors de la gestió de residus de diferents països de Llatinoamèrica i Europa han compartit experiències i coneixement a Mataró (Barcelona)
Una visita al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme, del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, ha servit com a colofó ​​a la cinquena edició del Seminari Relagres, que s'ha celebrat a el Tecnocampus de Mataró els dies 12 i 13 de juny.

En total, més de 250 responsables públics, gestors i altres actors de relleu i decisors de la gestió de residus de diferents països de Llatinoamèrica i Europa han participat en ponències i sessions de networking sota el títol "La gestió dels residus a Llatinoamèrica: Situació, reptes, oportunitats i col·laboració publicoprivada ".

En la seva darrera intervenció, el director de l'Agència de Residus de Catalunya de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Tost, ha precisat que "des de Catalunya estem disposats a compartir el que hem après amb els nostres èxits i els nostres errors. Entre tots hem d'aconseguir que aquest planeta que se'ns esgota quedi en millors condicions per a les futures generacions. Per tant, col·laborem".

Per la seva banda, el vicepresident de la Xarxa Relagres, president del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme i alcalde de Mataró, David Bote, ha explicat a manera de conclusió que "el dia a dia ho complica tot i fa que no li donem el temps que mereix a problemes realment importants. Crec que en l'àmbit dels residus és el que també acostuma a passar. Els murs i les muntanyes s'han escalar progressivament, no quan el problema apareix amb una magnitud ineludible. Espero que el que hem sentit durant aquests dos dies ens serveixi per seguir pujant aquesta muntanya i aconseguir l'objectiu de gestionar millor els residus, pel bé del planeta ".

Entre els ponents que han participat en aquesta edició del Seminari Relagres destaquen organitzacions de relleu mundial com el Banc Interamericà de Desenvolupament (BID), la Comissió Europea o l'Associació Internacional de Residus Sòlids (ISWA), així com altres agents principals de l'àmbit de la gestió de residus de Llatinoamèrica i Europa.

Després de la celebració per primera vegada del Seminari Internacional RELAGRES fora de Llatinoamèrica, a l'Assemblea General de RELAGRES celebrada dilluns dia 12 a la tarda, es van acordar les seus dels propers Seminaris de la Xarxa: La Pau en 2018, Montevideo en 2019, Ciutat de Panamà en 2020 i possiblement Corea el 2021.

El seminari al complet ha estat retransmès en directe, en streaming, a través de la pàgina oficial www.seminariorelagres2017.org. En aquesta pàgina es pot accedir als vídeos amb la totalitat de ponències i conclusions del Seminari.
 
 
Carrer de la Teixidora, 83, 08302 Mataró (Barcelona)
Tel. 937 411 030 · Fax 937 411 265
cbrossa@cresidusmaresme.com

[Web creada per Duma Interactiva]