Tel. 937 411 030 · Fax 937 411 265 · cbrossa@cresidusmaresme.com
Els residus municipals 
El Consorci 
El Centre Integral de Valorització de Residus 
Emissions i Energia 
Premsa 
Contacta 
Perfil del Contractant 
Tràmits i gestions 
Avís legal i política de privacitat 
NOTÍCIES << tornar
22/12/2016
La UTE TEM del CTRSU del Maresme guanya el Premi ASEPEYO 2016 a les millors pràctiques preventives
El projecte presentat s'anomena“Educando para trabajar seguros”.
La UTE Tractaments Ecològics del Maresme, de la planta del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans, ha guanyat el premi Asepeyo de pràctiques preventives que s'atorga anualment per part de la mútua i que serà lliurat el proper 24 de gener de 2017 a Bilbao.
Es tracta d'un projecte anomenat "Educando para trabajar seguros" que es centra en la modificació conductal dels treballadors de la planta, en relació a la seguretat del seu lloc de treball.
Les pràctiques clau han estat l'organització de les jornades d'Educació Física i Postural per prevenir trastorns musculoesquelètics.
A aquestes
jornades van assistir tots els treballadors. En elles el formador va realitzar una entrevista als treballadors per esbrinar quins eren les dolències, i quines parts del cos mobilitzaven més durant la seva jornada de treball, i hàbits d'activitat física.
La base de l'activitat de l'empresa es fonamenta en la correcta separació i classificació dels residus per a una major recuperació i un correcte desenvolupament del procés. La primera classificació es realitza a les cabines de selecció manual on es recupera el paper, el cartró, el vidre i se separen residus voluminosos per evitar que puguin interferir en la resta de la línia de producció.
Ja a l'any 2014 es va iniciar un programa de modificació d'estructures: tremuges i elements de les cintes transportadores per reduir els embussos, amb això es va aconseguir una important reducció de la sinistralitat a causa de l'eliminació del risc de postures forçades durant les operacions de desembussament .
Tot i aquesta m
illora la incidència dels TME's ha continuat sent la causa més important de lesions, fet pel qual s'han posat en pràctica altres mesures.
El 2015 es va continuar amb aquest programa de modificacions i juntament amb el Comitè de seguretat i Salut, es va decidir intensificar les accions de campanyes de conscienciació per a un canvi conductual, de manera que s'integrés i interioritzés la prevenció de riscos com una part més de la feina de cada persona que forma part de l'empresa.
Amb aquest propòsit dins de la campanya del 2015 es va iniciar un programa de reunions mensuals amb els diferents col·lectius (encarregats PTR, Operadors, caps de torn) on es va incloure un apartat de prevenció de riscos juntament amb les dades de producció.
Per a aquest any 2016 es va donar continuïtat a la campanya amb les reunions mensuals amb els treballadors i, del Comitè de Seguretat i Salut, en el qual estan representats els delegats de prevenció de riscos i la part institucional de l'empresa. D'aquestes sessions de treball van sorgir diverses propostes amb campanyes de conscienciació i sensibilització que estan donant millors resultats en matèria de prevenció.

 
 
Carrer de la Teixidora, 83, 08302 Mataró (Barcelona)
Tel. 937 411 030 · Fax 937 411 265
cbrossa@cresidusmaresme.com

[Web creada per Duma Interactiva]